lauantai 14. maaliskuuta 2015

Perjantai-illan huumaa ja hyvää ruokaa


Viikonloput ovat yleensä aikaa jolloin ehtii ja jaksaa kokkailla vähän parempaa ruokaa. Vaikka kevät tekee jo tuloaan, kokkailimme eilen talvista ruokaa. Kukkakaalikeittoa ja blinejä. 



Helppo kukkakaalikeitto

1500 g kukkakaalia

1 litra Valion luomutäysmaitoa

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä 

3 dl Valion 10 %:sta kermaa

2 kasvisliemikuutiota 

voita

Kuulotin kattilassa pilkotun sipulin ja valkosipulinkynnet. Kaadoin sipulien päälle litran maitoa ja kasvisliemet sekä huuhdotut ja pilkotut kukkakaalit. Kun kukkaakaalit pehmentyivät, lisäsin kerman ja annoin vielä kiehahtaa. Viimeistelin sauvasekoittimella sosekeitoksi ja päälle vielä paahdettua pekonia ja ruohosipulia. Oli kyllä hyvää! 




Kun maha vähän laski, jatkoimme iltaa vielä blineillä herkutellen. Päälle smetanaa, sipulia ja kylmäsavustettua lohta. 







Nyt ulos auringosta nauttimaan!

Kiitos Anni !

4 kommenttia:

  1. Oi miten mielenkiintoinen blogi täältä löytyikään! Kotimaisten tuotteiden puolesta liputan aina, joten siitäkin syystä jään innolla seurailemaan :) Lisäpointseja tulee tietysti kuopiolaisuudesta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Salla ja kiitos viestistäsi! Olen kyllä kanssa todella innostunut tästä. Matka on varmasti opettava ja mielenkiintoinen. Tervetuloa seuraamaan ja ehkä joskus kirjoitan myös savvoo :)

      Poista
  2. Näyttää ja varmasti maistuukin herkulliselta! Ruoka ja ruuanlaitto on kyllä yksi parhaista keinoista rentoutumiseen :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tuija, oli hyvää :) Toivottavasti kohta saadaan keittiöön vielä sinun innoittama ruokapöytä!

    VastaaPoista