perjantai 20. maaliskuuta 2015

Siivousta, saunaa ja mielikuvien pesemistä


 Perjantai on meillä aina siivouspäivä. Viikonloppu on ihana aloittaa puhtaassa kodissa. Ja lauantaina ei jaksa stressata kodinlaitosta, vaan silloin on aika rentoutua. Perjantaisiivous toimii vielä ainakin toistaiseksi näin kun olen kotona lapsen kanssa, mutta mitenköhän sitten kun palaan töihin. Tarttuukohan se moppi käteen perjantaina töidenkin jälkeen? 

Perjantai on myös se päivä jolloin meillä saunotaan ajan kanssa. Toki sauna lämpenee useimminkin, mutta sauna kuuluu meillä perjantaihin. 

Meidän saunatraditioihin on kuulunut säännöllisen epäsäännöllisesti erilaisten saunatuoksujen käyttäminen. Enimmäkseen olen ostanut Emendon saunatuotteita. Tänään vilkaisin tuota tuoksupurkkia ja ihmettelin kun en löytänyt tietoa missä maassa tuote on valmistettu. Purkista löytyi ainoastaan tieto siitä, että valmistaja on Emendo Oy. Minulla on ollut hyvin voimakas mielikuva siitä, että tietenkin tuote on Suomessa valmistettu. Emendo Oy on kyllä suomalainen yritys mutta vierailessani heidän kotisivuillaan en löytänyt informaatiota siitä missä tuotteet on valmistettu.


Minulle tuli mieleen, että mitenköhän paljon näitä tavaroita ja tuotteita tosiaan on, joiden ulkomuoto ja tarina henkii Suomea ja suomalaisuutta, mutta ne ovatkin jotain muuta? Pestäänkö meidän kuluttajien mielikuvia suomalaishenkisillä tavaroilla ja tuotteilla niin, että me luulemme ostavamme suomalaista, mutta tuotteet ja tavarat eivät niitä kuitenkaan ole? Miksi edes yritysten kotisivuilta ei ole helppo löytää tietoa siitä missä tavarat ja tuotteet on valmistettu? 

Ilmeisesti minä en kuitenkaan ole ainoa, jonka mielikuvia on pesty. Monia muitakin tuotteita luullaan Suomessa valmistetuiksi, mutta näin ei kuitenkaan ole. Kurkkaapa tänne! 


Valitettavasti kukaan ei pessyt Hugon turpaa. Ei edes minun mielikuvissani! 

 Nyt saunan kautta puhtaasta kodista nauttimaan! 
14 kommenttia:

 1. Ihan mahtava blogi-idea! Jäänpä seuraamaan. :)

  Mere
  www.momistheblog.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Hei Mere ja kiitos palautteestasi. Kiva kun tulet mukaan! Toivottavasti moni saisi tästä blogista inspiraatiota ostaa suomalaista ja halua tukea suomalaista yrittäjyyttä. Itsekin niin helposti olen aina ostanut sen ulkomaisen vaihtoehdon, vaikka suomalainen olisi tarjolla.

  Ihanissa tunnelmissa teillä lähdetty viikonlopun viettoon!

  VastaaPoista
 3. Uskon, että meitä vedätetään näissä "kotimaisuus" asioissa enemmän kuin uskommekaan. Kuluttajia on helppo vetää höplästä mielikuvien avulla.

  Tosi kaunista teillä! Etenkin tuo taulukollaasi ja nuo ihanat tuolit pisti meikeläisen silmään. <3

  Olen ajatellut tätä sun blogia paljon ja todennut, että tämä on niin loistava idea blogille ja ylipäätään elämäntavalle. Et varmaan pahastu, jos linkitän tämän sun blogin Nuapurissa -blogin fb sivuille? Haluan, että mahdollisimman moni ryhtyy pohtimaan omia kulutustottumuksiaan ja mikäpäs sen loistavampi keino, kuin ottaa mallia teistä! :)

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maru! Kiitos paljon taas :) Saat tietenkin linkittää! Toivomme todella paljon, että suomalaisten tuotteiden suosiminen leviäisi. On tosiaan tutkittu, että jos jokainen ostaisi 10 eurolla enemmän kuukaudessa suomalaisia tuotteita, se toisi 10.000 uutta työpaikkaa vuodessa. Nyt kun on taantuma, niin kuluttajien pitäisi entistä enemmän suosia suomalaisuutta koska kerrannaisvaikutukset ovat niin suuret.

   Meidän pitäisi muuten tavata kun ollaan täällä Savossa!

   Poista
  2. Ja kyllä, ehdottomasti tapaamista järkkäilemään! :)

   Poista
 4. Voi kuinka upee huusholli teillä on! :) Joo meikäläinenkin alkaa pikkuhiljaa olemaan kallellaan suomessa valmistettuja, laadukkaita tuotteita kohtaan, kun jälleen kerran jouduin höynäytetyksi ostaessani ulkomaisia "laatutuotteita", Guessin laukun (made in kiina:D), joka sitten kahdessa viikossa päätti hajota.. Myyjä kyllä lupasi hyvittää uuden laukun tuon valmistusvirheen vuoksi, mut meikäläisellä kyllä loppui usko samantien tuohon laatuun... Samaan hintaan olis saanut varmasti jotain marimekkoa tai vastaavaa ja laatukin olis varmasti ollut parempi! :D Olikohan tää joku opetus? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maria L ja kiitos paljon kehuista. Kodin laittaminen on kyllä mukavaa ja mieluista puuhaa. Kurkkaapa Minna Parikan, Hanna Sarenin ja Lumin uudet laukut. Ovat aivan ihania. Omalla hankintalistalla on kanssa uusi laukku ja tässä pähkäilen mistä ostaisin. Lumilla on todella laadukkaan oloisia ja monikäyttöisiä laukkuja ja Sarenin sekä Parikan laukut ovat vaan niin ihanan keväisiä, kesäisiä ja tyttömäisiä :)

   Poista
  2. Joo Parikan kengät on olleet mielessä pitkään just persoonallisuutensa vuoksi, joten voisinpa kurkkailla löytyiskö hänen vlikoimastaan myös minunnäköistä laukkua! ;) Kiitti vinkeistä!

   Poista
 5. Oi miten kaunis koti! <3 Ihana vaalea sauna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jemina! Käsiteltiin haapapuu supisaunavahalla ja ilme muuttui valkoisemmaksi. Ja nuo tulikiven kiukaat :) Ne ovat vaan niin ihania ja saa valkoiset kivetkin niihin!

   Poista
  2. Kiuas on kyllä kaunis kuin mikä. <3 Muakin kiinnostaisi kokeilla tuota valkoista saunavahaa, mutta meillä on tervaleppälauteet ja paneelit. Saisikohan niitä yhtä helposti valkenemaan...

   Poista
  3. Hei Jemina! Sain pajon apua maalikaupasta. Tässäkin asiassa "valkoista" vahaa oli useita vaihtoehtoja. Olisin kyllä kaivannut suunnittelijan apua kun valitsin kodimme seiniin valkoista sävyä. Kun menin maalia ostamaan, kävikin ilmi, että niitä sävyjä oli yli 30. Siinä oli ei-ammattilaisella sormi suussa vähän aikaa. Kannattaa ihmeessä kysyä neuvoa, ja uskon, että tervaleppäpaneelitkin saavat uuden loiston!

   Poista
 6. Mahtava blogi ja olette mahtavalla asialla - VAU!

  Luin iltalehdestä koiran pesuaineongelmasta - voisiko tässä olla vastaus siihen?
  http://www.findogs.fi/kauppa/c77-relaxant-animal-elainten-iho-ongelmiin-fi.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos Jessi vinkistäsi! Käyn tutustumassa tuohon tuotteeseen. Jostain syystä en ollut sitä itse löytänyt!

   Poista