lauantai 7. maaliskuuta 2015

Putin-juustosta se idea lähti!Perheemme on päättänyt elää 15.3.2015 alkaen vuoden ajan ostaen vain suomalaisia tuotteita ja tavaroita. Erityisesti suosimme made in FInland-tuotteita, mutta ostoskoriin tulee päätymään myös muitakin suomalaisten yritysten tuotteita. 

Idea tähän muutoksen lähti Putin-juustoista. Valio ilmoitti Venäjän markkinoiden sulkeutuessa, että jos jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa kymmenellä eurolla enemmän suomalaisia maitotuotteita, ei Valion tarvitsisi irtisanoa tai lomauttaa ketään. Tämä sai meidän perheen miettimään voisimmeko me tehdä jotakin, jotta suomalaiset pysyisivät töissä ja työtä riittäisi mahdollisimman monelle. Tämä on meidän suomi-teko ja kunnianosoitus suomalaisille yrittäjille ja Suomessa tehdyille tavaroille ja tuotteille.

Joissakin asioissa joudumme kuitenkin joustamaan ja olemme miettineet, että ainakin seuraavat asiat meidän on pakko ostaa:

1. Bensaa

2. Ruokaa, jota ei tehdä Suomessa. Lähtökohta on, että ostamme kuitenkin aina suomalaista kun se on mahdollista. Sitoudumme vuoden ajan ostamaan ainakin kaikki vihannekset, lihan, kalan, kanan, maitotuotteet ja leivät suomalaisena.

3. Lääkeet joita ei valmisteta Suomessa 

4. Koiramme hoitoon liittyvät pakolliset tarvikkeet

Mikä elämässämme tulee tämän vuoden aikana muuttumaan? Olemme tutkineet asiaa jo jonkin aikaa ja ennakkokäsityksemme mukaan suomalaisten yritysten valmistamien tuotteiden ostaminen vaatii välillä enemmän aikaa ja ennakkoselvittämistä ennen ostosten tekemistä. Emme voi enää kävellä H&Mlle tai muihinkaan ulkomaisiin jokapaikassa sijaitseviin liikkeisiin ostoksille. Haluamme kuitenkin selvittää onko Suomessa mahdollista elää vain suomalaisten yritysten tuotteilla ja tavaroilla ja miten elämä tällaisen päätöksen tekemisellä tulee muuttumaan. 

Lähde seuraamaan meidän vuottamme suomalaisten tuotteiden ja yrittäjien maailmaan sukeltamisessa ja osallistu sinäkin kokeiluun! Suomi tarvitsee yrittäjyyttä ja eteenkin niitä, jotka käyttävät suomalaisten yrittäjien tuotteita joka päivä!10 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen idea ja blogi tietenkin :) jään seurailemaan innolla !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elina ja kiitos kommentista! Pitkään mietimme tätä, emme ryhtyneet hetken mielijohteesta. Vuoden läpivieminen vaatii jonkun verran vaivannäköä ja selvittelyä. Suomalaisia tuotteita on välillä yllättävän vaikea löytää. Jospa joku saisi tätä kautta businessideankin itselleen :) Ja tervetuloa lukemaan!!

   Poista
 2. Wau, hieno idea! Jään ehdottomasti seuraamaan. Itsekin yritän suosia suomalaista, mutta valitettavan usein kaupan hyllystä valitsee kuitenkin sen halvimman vaihtoehdon joka harvoin on suomalaista... Mutta aion ehdottomasti nyt skarpata ja blogistasi saa varmasti hyviä vinkkejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tervetuloa seuraamaan! Toivottavasti saat täältä tietoa ja inspiraatiota!

   Poista
 3. Miksette suosi kotimaisten jalostamoiden bensiinejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva että rupeatte tähän, itse olen miettinyt samaa pitkään, mutta tuotteiden taustatietojen tonkiminen on yllättävän työlästä.
   Jään mielenkiinnolla seuraamaan ja poimin talteen kaikki vinkit siitä, mitkä tuotteet ovat Suomessa valmistettuja. :)

   Poista
  2. Hei Pilvi! Tervetuloa seuraamaan! Ja totta se on, että enemmän menee aikaa ostosten tekemiseen nykyään, mutta on tämä myös palkitsevaa. Toivottavasti saat vinkkejä täältä!

   Poista
 4. Aivan mahtavaa. Upea projekti, toivottavasti saat lisänäkyvyyttä blogillesi ja projektillesi, jotta muutkin ihmiset ehkä inspiroisivat ajattelemaan kulutustottumuksiaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ja tervetuloa lukemaan! Toivon todella, että mahdollisimman moni lähtisi tähän mukaan!

   Poista