tiistai 17. maaliskuuta 2015

Vaatekaapin uutuuksia ja kauniita maisemia

Käväisin viikonloppuna Marimekolla tutustumassa Marimekon kevätuutuuksiin. Himoitsin heidän kuvastostaan stidit-mekkoa, mutta harmikseni sitä ei löytynyt mistään Kuopion Marimekon liikkeistä. Kaikkea muuta kaunista kyllä löytyi, ja jotain päätyi myös vaatekaappiini.Mieheni harjoittelee kameran käyttöä :)

Marimekko kertoo nettisivuillaan, että osa heidän vaatetuotannostaan tehdään ulkomailla. Suomessa tuotannoste tehdään 23 %:a, Virossa 18 %:a, Liettuassa 15 %:a ja Portugalissa 12 %:a. Loput tuotteista tehdään Eu-maiden ulkopuolella. Päälläni olevat mustat Kvisti-housut on valmistettu Virossa. Paita on monta vuotta vanha tuliainen Kööpenhaminasta.

Kerroin jo aikaisemmin, että olen ollut pitkän aikaa ostamatta mitään raskauteni ja mammakilojen tiputtamisen takia. Taisin ostaa viimeksi vaatteita itse asiassa raskausaikana, eli noin vuosi sitten. Nyt kroppa alkaa muistuttamaan taas lähtötilannetta ennen raskautta ja on kiva mennä taas sovituskoppiin ja hankkia jotakin uutta vaatekaappiin.
Tyylini on melko klassinen ja mustanpuhuva. Olen nauranutkin, että jos minulla on joskus muuta väriä päällä kuin mustaa, poikani varmaan säikähtää minua :) Kuvan mekko on Marimekon tämän kevään uutuuksia ja se on myös tehty Virossa. Seuraavaksi aion hankkia jotakin täysin suomalaista eli Suomessa tehtyä! 


Aamulla oli säätiedotuksessa, että tänään on viikon viimeinen aurinkoinen päivä. Suuntasimmekin nauttimaan iltapäivästä ja auringonlaskusta Puijontorniin. Olipahan upeat näkymät! Kävin tornissa viimeksi muistaakseni vuonna 2007. Siinä se paikallaan kököttää, mutta harvemmin tulee poikettua.

Kalakukkokaupunkini :)

5 kommenttia:

 1. Kiva, kun kävit kommentoimassa blogissani, niin löysin tänne sun kauniiseen blogiin! Kauniita kuvia ja loistava (sekä tärkeä) idea kokeilla elämää suomalaisilla tuotteilla! Vaatii varmasti pientä (tai suurempaakin) vaivannäköä, mutta aivan takuulla silmiäavaava tuleva vuosi! Pitäisi itsekin ehdottomasti kiinnittää enemmän huomiota siihen, missä tuotteet on valmistettu! Iloista viikkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Viivi ja kiitos! Olenkin seuraillut sinua pitkään, ihana sinun blogisi ja todella inspiroiva. Olen itsekin alunperin Keski-Suomesta kotoisin ja siellä tulee käytyä todella usein. Jonkun verran tämä vaatii vaivannäköä ja emme ryhtyneetkään vuoteen ihan hetken mielijohteesta. Sen verran olen kyllä jo huomannut, että suomalaiset tuotteet eivät aina ole kalliimpia. Mistäköhän niitä ihania sisustusjuttuja saisi suomalaisena?

   Poista
 2. Moikka! Voisin aloittaa kommenttini samoin kuin Viivi. Kiva uusi blogilöytö! :)

  Ja mahdottoman upea tavoite teillä! Arvostan! Itsekin pyrin mahdollisimman paljon suosimaan suomalaista, mutta harmikseni budjettisyistä se ei ole aina mahdollista. Tosin olen yrittänyt ajatella entistä enemmän asiaan myös niin, että "köyhällä ei ole vara ostaa halpaa". Viime aikoina olen ostanut tavaraa paljon käytettynä. Facebookin marimekko -kirppis on ollut kovassa käytössä ja sieltä olen ostanut mekkoja/tunikoita. Kuopion CityPörssistä tekee myös hyviä löytöjä (vähän aikaa sitten löysin sieltä ihanan vintagemekon, joka odottaa ompelua).

  Omassa blogissa olen yrittänyt nostaa esiin paikallisten yrittäjien tuotteita. Kuopiossa/Savossa tosin ei ole ihan hirveästi omaa makua miellyttäviä sisustustuotteiden valmistajia/jälleenmyyjiä. Harmi. :/

  Jään innolla seuraamaan projektianne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maru! Kiitos kommentista! Toivottavasti meidän vuosi innostaa mahdollisimman monia ostamaan suomalaista ja suosimaan lähituotantoa. Mietin juuri äsken rattaita työntäessä tuota "köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa". Ostin ennen tämän projektin alkua pojalleni halpaketjun yöpuvun ja heti ensimmäisellä käyttökerralla siitä irtosi neppari. Kyllä se monesti kuitenkin niin on, että laadukas ja hieman kalliimpi kestää myös pidempään. Tervetuloa lukemaan!

   Poista
 3. Nurmi clothing tekee myös Suomessa vaatteita, hinnat lienevät Marimekon tasoa. http://store.nurmiclothing.com/ Kunkin tuotteen kohdalla on selvitetty vaatteen valmistusvaiheet, mistä mm. materiaali tulee.

  VastaaPoista