sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Mustikkapannaria



Täysmaito oli menossa jääkapissa vanhaksi ja yritän olla heittämättä ruokaa roskiin. Tässä haasteessa olenkin onnistunut aika hyvin. Facebookissa toimii yhteisö "hävikistä herkuksi" ja olenkin inspiroitunut heidän kauttaan käyttämään kaiken ruoan mitä ostan. Ekologista ja säästeliästä! Päätin siis leipoa pannaria. 

Mustikkapannari 

8 dl maitoa täysmaitoa
mustikoita oman maun mukaan 
2 luomu kananmunaa
100 g voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1  dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 tl vaniljasokeria

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito ja kuuma sulatettu voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja vispaa ne vähitellen maitoseokseen.
Anna taikinan paksuuntua vähintään puoli tuntia. Paista pannukakkua leivinpaperilla vuoratulla pellillä 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.







Mukailin ohjeen maailman parhaan pannukakun ohjeesta. En laita aivan niin paljon sokeria kuin alkuperäisessä ohjeessa on ja lisään hieman vaniljasokeria. 

Rakastan mustikoita ja lisäänkin niitä melkein kaikkeen mahdolliseen, myös pannukakkuun. Mustikat voi ripotella pellille taikinan kaatamisen jälkeen. Mustikoita ei siis tarvitse sekoittaa itse taikinaan. 

Mustikkakuume on noussut täällä jo toista mitallista. Toissavuoden kesänä keräsimme mieheni kanssa 170 litraa mustikoita. Tämä ei ole mikään mustikkavale vaan totista totta. Meidän oli pakko lopettaa mustikoiden poiminta siinä vaiheessa kun olimme ostaneet kaksi uutta pakastinta ja minä näin mustikoita sulkiessani silmät. Vähän maltillisemmin tänä kesänä! 


Hugon veli Mister iso D tuli meille hoitoon viikon ajaksi. Meillä on menossa poikien valtataistelu talonherruudesta. 




Ollaanko kavereita? 





Olipahan muuten hyvää! Kannattaa kokeilla joko ilman mustikoita tai niiden kanssa.
Kyytipojaksi kävisi kyllä jäätelökin, mutta sitä ei nyt ollut pakkasessa. 

Nyt juoksulenkkarit jalkaan ja talsimaan. Olen ilmoittautunut puolimarathonille Kuopion marathoniin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Otin pienen haasteen vastaan ja nyt pitäisi parannella rapakuntoa ja alkaa juoksemaan. Olen juossut puolikkaan muutamia kertoja ja kaksi tuntiakin on alittunut. Katsotaan miten käy syyskuussa. 


Kuullaan taas! 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Maru! Jos tykkäät pannarista niin kannattaa kokeilla. Tässä on vaan se huono puoli, että helposti tulee syötyä liikaa! Painoi pannarit lenkillä aikalailla ja jouduinkin enemmän kävelemään kuin juoksemaan:)

      Poista