sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Keittiö on kodin sydän

Muutimme marraskuussa uuteen kotiimme ja aloin miettimään miten suomalainen kotimme on? Olisimmeko voineet valita toisin, jotta kotimme olisi ollut perustuksista savupiippuun asti made in Finland? Ajattelin tutkia asiaa ja aloittaa keittiöstämme.Tilasimme keittiömme Nixi-keittiöiltä. Suunnittelu ja tavarantoimitus oli moitteetonta. Suunnittelijallamme oli heti selkeä visio siitä mitä me halusimme ja tarvitsimme. Keittiön asentaminen ei ollut ihan niin priimaa, mutta asennus ei tullutkaan Nixi-keittiön omalta työntekijältä, vaan heidän yhteistyökumppanilta. 


Vierailin Nixin kotisivuilla ja selvitin, että Nixi-keittiöt on suomalainen perheyritys ja heidän tehtaansa on edelleen Suomessa ja se sijaitsee Nurmossa. Eli kotimaisuuspisteet ovat täydet 10 kalusteiden osalta. 

Keittiökoneet ovat meillä AEG:n, joten made in Finlandia ei niistä löydy. Selvitin, että meillä ei olisi ollut edes mahdollisuutta saada Suomessa tehtyjä kodinkoneita. Surullista, mutta totta. Upo oli joskus made in Finland, mutta Uponkin osalta tuotanto siirtyi ulkomaille viimeistenkin tuotteiden osalta vuonna 2012. 


Muuten keittiöstämme löytyy Oraksen hana ja Savon liesituuletin. Aivan helposti ei löytänyt tietoa siitä missä maassa Oraksen hanat tai Savon liesituuletin on tehty, vaikka suomalainen mielikuva minulla niistä onkin. 

Kokonaisuutena ajatellen keittiömme saa made in Finland arvosanana 7, koska vain kalusteet ovat tehty Suomessa. Huomaathan, että pöydällä olevat tulppaanit ovat Suomalaisia!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti