perjantai 13. maaliskuuta 2015

Kauppakassin uutuuksia


Vain kotimaisten tuotteiden ostaminen on vaikuttanut monella tapaa kauppakassimme sisältöön.
Aikaisemmin en niinkään kiinnittänyt huomiota siihen olivatko esimerkiksi maitotuotteet suomalaisia vai ei. Ostin yleensä halvinta ja tuotteet olivat monesti saksalaisia, liettualaisia tai virolaisia. Kun pohdimme perheenä tämän kokeilun aloittamista päätimme, että ostamme koko vuoden vain Valion maitotuotteita. Idea blogin pitämiseen lähtikin juuri siitä, että halusimme omalla ostoskäyttäytymisellä tukea suomalaista työtä ja suomalaisia yrityksiä. Toki kotimaisia maitotuotteita saa muiltakin tuottajilta kuin Valiolta, mutta Valio oli meidän valinta.


Valion luomutuotteet olivat meille jo ennestään tuttuja. Olemme juoneet Valion luomumaitoa niin kauan kuin oikeastaan muistan. Ennen käytimme laktoosittomia tuotteita, mutta luimme, että luomutuotteet voivat myös käydä ihmisille kenelle ei sovi tavalliset maitotuotteet. Meillä se toimi! Luomu on myös edullisempaa kuin laktoosittomat tuotteet. Yritämme muutenkin panostaa luomuruokaan ja valitsen yleensä luomua kun sitä vain on tarjolla. 


Tänään on perjantai ja ystäviä on tulossa kylään. Laitamme hyvää ruokaa ja kuten smetanasta voi päätellä, kaloreita ei säästellä!!
Iloista perjantaita!!

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista, että tuet noin onnellisesti valiota.

  Oletko seurannut ollenkaan mitä mediassa puhutaan valion vääristellyistä totuuksista ja harhaanjohtavasta mainonnasta?

  Suosittelen kokeilemaan kasvispohjaisia maitoja. Ovat paljon terveellisempiä, ympäristö- ja eläinystävällisempiä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentistasi. En ollut tutustunut aikaisemmin artikkeleihin, jotka löysin kommenttisi perusteella. Meidän tarkoitus on ollut siirtyä suosimaan suomalaista, emme asettaneet muita vaatimuksia projektillemme. Näkökulmasi on kuitenkin mielenkiintoinen ja tämähän on ylipäätänsä sellainen asia mitä jokainen kuluttaja voi miettiä. Olen itsekin miettinyt mainonnan vaikutuksia ja sitä miten me teemme ostospäätöksemme. 90 prosenttia kulutuspäätöksistä perustuu tunteeseen ja mainoksiin joita tarkoitit liittyy kieltämättä sellainen tunnelma, joka saa kuluttajan haluamaan tuotetta.

   Poista
 2. Ainakin laktoositon maitorahka kannattaa ostaa Kotimaista tuoteperheestä. Huomattavasti halvempi (tyyliin osta 3 maksa 2) kuin Valio Eila ja vaimon mukaan paremman makuinenkin.

  VastaaPoista
 3. Juustoportilla on valikoimissaan monia maitotuotteita joita ei löydy Valion valikoimista. Esimerkiksi luomurahka, luomukermaviili ja vuohenmaitojuusto (chevre).

  VastaaPoista