sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Pastaa ja skumppaa


Lauantai-illan suunnitelmat muuttuivat hieman alkuperäisestä kun ystävämme eivät päässeetkään tulemaan. R ja M jos olette kuulolla, niin toivottavasti näemme mahdollisimman pian!

Jääkaapissa odottivat iltaa varten varatut ruokatarvikkeet ja skumppa, joten päätimme kuitenkin laittaa pöydän koreaksi ja syödä hyvin. 




Sara La Fountainin kirjassa Passion for Food on helppo, nopea ja maukas chorizo-vodkapastaresepti. 

Chorizo-vodkapasta - 2-4 annosta

2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä raastettuna
3/4 dl vodkaa
2 rkl tomaattipyreetä
3,5 dl kermaa
250 g pastaa, keitettynä al dente
70 g chorizomakkaraa, suikaloituna
1 rkl kapriksia
3 rkl mustia oliiveja
1 rasia kirsikkatomaatteja
suolaa
pippuria
sokeria
2 rkl basilikaa, silputtuna
parmesania

Lämmitä pannulla tilkka öljyä ja lisää raastettu valkosipuli. Lisää vodka, tomaattipyree ja kerma. Anna kiehua noin kymmenen minuuttia niin, että alkoholi haihtuu. Lisää keitetty pasta, chorizomakkara, kaprikset ja mustat oliivit. Lisää lopuksi vielä kirsikkatomaatit ja anna niiden pehmetä hieman, noin 1-2 minuuttia. Mausta. Koristele annos basilikalla ja parmesanilla.


Herra Snellman oli valmistanut meille ystävällisesti suomalaista chorizo-makkaraa. Oli maukasta, vaikka ei aivan vetänyt vertoja tulisuudellaan espanjalaisille serkuilleen. Kannattaa kuitenkin kokeilla! 



Käväisin valtion alkoholimyymälässä hakemassa pastaan tarvikkeita ja samalla kysäisin myyjältä, onko heillä myynnissä suomalaisia tuotteita. Meidän kauppakassiin päätyi kuvan suomalainen skumppa.






Tyytyväinen kokki. 

Kun mahaan taas mahtui, niin jälkkäriksi nautiskelimme helppoa kokkailua jatkaaksemme leipäjuustoa ja lakkahilloa. Toimii aina. Lämmitin juuston uunissa ja hilloa päälle. Voila! 


Kaupassa käyminen vie nykyään hieman enemmän aikaa kun tarkastelee tuotteiden alkuperää ja etsii suomalaisen vaihtoehdon. Uskon, että ostosten tekeminen kuitenkin nopeutuu hiljalleen ja sitä rupeaa tekemään ostokset tottumuksesta ostaa suomalaista. On sanottu, että uuden tottumuksen opetteleminen vie 28 päivää jonka jälkeen siitä tulee tapa. Tämän vuoden jälkeen me emme varmasti enää osaa edes ostaa muuta kuin suomalaista. 

Osaako kukaan muuten sanoa tehdäänkö Suomessa hammasharjoja ja partahöyliä? Mietin tässä itsekin mieheni lisäksi, että pitääkö siirtyä kokonaan sokerointiin :) 




9 kommenttia:

  1. Ensinnäkin WAU mitä kuvia! :D Hyvin ootte molemmat kehittyneet tässä hommassa, jälkikäsittelykin on aikalailla just eikä melkeen! Hyvän kuuloinen resepti, maistuuko tuo vodka miten paljon? Maistuuko alkoholi itsessään tuosta ruuasta? Vaikea kuvitella miltä maistuu, vaikka ei sinällään varmaan maistu juuri vodka ruuassa :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anni! Kovasti harjoitellaan :) Kuvaaminen on hauskaa, mutta ei niin helppoa kuin luulisi. Vodka ei maistu, se haihtuu pois kun sitä kiehutetaan, mutta antaa silti kivan maun. Kannattaa kokeilla!! Ja on helpporesepti :)

    VastaaPoista
  3. Moikka! Blogisi vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, ja kuvat ovat upeita! Jään seuraamaan :) Ps. Et näytä päivääkään yli 30-vuotiaalta!

    Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija ja tervetuloa lukemaan! On taitanut ryppyvoiteet tehota :)

      Poista
  4. Aivan upeasti toteutettu postaus :) Tosi ihana tämä sinun blogisi, nyt kerkesin tutustumaan tähän kunnolla meidän savolaisten bloggaajien ryhmän kautta.

    VastaaPoista
  5. Kiitos Jasmina! Tervetuloa lukemaan!!

    VastaaPoista
  6. Hei, luin blogistasi tänään Iltalehdestä ja heti piti tulla kurkkaamaan. Osallistuin kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa -haasteeseen hiljattain ja siinäkin oli jo tekemistä. Pakko onkin kysyä: juotteko kahvia tai teetä? Tsemppiä kovasti projektiin! Jään mielenkiinnolla seuraamaan, sillä itsekin suosin suomalaista ja olen myös kotimaisen ruuan tuottaja. jospa täältä tarttuisi vaikka hyviä käytännön vinkkejä ja tuotesuosituksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Juodaan kahvia ja teetä. Postailin ihan ensimmäisessä kirjoituksessa, että ostamme tiettyjä elintarvikkeita mitä ei ns. kasva Suomessa, mutta nekin suomalaisilta yrityksiltä. Syömme avokadoa, banaania ja kvinoaa jne. Kaikki mikä on kuitenkin suomalaisena saatavissa, sitä ostamme. Jos pitäisi ihan Suomi-ruokaa syödä koko vuosi niin voisi olla liian haasteellista, koska poikamme rakastaa esimerkiksi banaanin ja avokadon sekoitusta. Tervetuloa lukemaan!!

      Poista
    2. Ok, en ihan ekoja postauksia ehtinyt vielä lukemaan. Ja joo, tosi hankala olisi ihan vain Suomi-tuotteilla pärjätä vuotta. Minäkin ostin "salaa" banaaneja ja pari kahvipakettia haasteviikkojen aikana.

      Poista