sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Aamupalalla päivä käyntiin




Meillä herätään nykyään joka aamu kello 5.10-5.30 välisenä aikana. Aamupala on syötynä jo tähän aikaan kun moni vasta heräilee tai jatkaa edelleen uniaan.

Viikonloppuisin on kiva laittaa aamupalaksi jotakin muuta kuin kaurapuuroa, mitä tulee syötyä viikolla joka päivä. Aamulla olisi hyvä syödä jotakin proteiinipitoista, kuten esimerkiksi kananmunia.

Lohitäytteiset kananmunat

5 kananmunaa

100 g kylmäsavulohta

1 salottisipuli

4 rkl smetanaa / majoneesia

1 rkl kapriksia

1 rkl sitruunamehua

ruohosipulia

mustapippuria

Täytteen valmistaa sillä aikaa kun kananmunat kiehuvat. Leikkaa savulohi ja sipuli pieneksi silpuksi. Lisää sekaan smetana tai majoneesi, pieneksi silputut kaprikset, sitruunamehu, silputtua ruohosipulia ja mustapippuria maun mukaan. Nostele täytettä kananmunien päälle ja silppua ruohosipulia vielä päälle. Nautiskele!



Ostin muutamia vuosia sitten Habitare-messuilta kuvassa näkyvän maitotölkin. Tölkki on helsinkiläisen keramiikkatekijä Jatta Lavin maitokannu. Olen saanut paljon kommentteja tuosta kannusta ja ihmiset ovat sitä ihastelleet. Moni kysyy aina, että onko se kertakäyttöinen. Onneksi ei ole! 



Kiitos hyvästä aamupalasta! Savossa sanotaan, että emännille kiitos ja kokki haistakoon ... Tällä kertaa kokki ja emäntä taisi olla sama henkilö :) 

4 kommenttia:

  1. Heip! Ihanan oloinen blogi sulla ja hyvän teeman ympärille rakennettu! Wau. :) Itse pidän valokuvaamiseen erikoistunutta blogia. Hyvällä sydämellä ja kauniilla fiiliksillä rakennettu sekin: http://www.lilychristina.com/blogi/

    VastaaPoista
  2. Hei Mia ja kiitos palautteestasi! Ihanat sivut sinullakin, upeita kuvia. Ja hei, me luetaan samoja kirjoja :) Joskus kun alkaa lukemaan, niin sitä kävelee kotona eri huoneisiinkin kirja kädessä kun jää niin koukkuun! Tule ihmeessä seuraamaan meidän vuottamme!

    VastaaPoista
  3. Heips, Näitä lohitäytteisiä kananmunia haluan synttäripäiväni aamiaiselle! Vaihtelua arkeen. t:Saila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa Saila kokeilla, suosittelen ehdottomasti! Ei muuta kuin nam nam nauttimaan :)

      Poista