torstai 2. huhtikuuta 2015

Arjenhaasteita

Täytyy myöntää, että kaupassakäyminen vie edelleenkin hieman enemmän aikaa kuin aikaisemmin. Tuotteiden alkuperien selvittäminen käy välillä työstä. Jossakin määrin näin on varmasti koko vuoden ajan. Onneksi monissa tuotteissa on kuitenkin kuluttajaa helpottavia merkintöjä, kuten avainlippu, joka kertoo tuotteen alkuperästä. Mieheni kävi viikonloppuna kaupassa ja hän kertoi muistaneensa vasta kassalla tarkistaa valitsemiensa suklaan ja kahvin valmistajan. Sekä kahvi että suklaa lähtivät vaihtoon. 

Olemme yrittäneet löytää suomalaisen yrityksen valmistamia hammasharjoja, mutta emme ole niihin vielä törmänneet. Hampaat on kuitenkin pestävä tämänkin vuoden aikana ja jouduimme ostamaan ei-suomalaiset hammasharjat. Muuten kauppakassit ovat täyttyneet suomalaisista tuotteista ja vaihdoin esimerkiksi pähkinöiden tuottajan suomalaiseen Meiraan. 

Pojallemme löysimme Suomessa tehtyä hammastahnaa Oxygenolilta. Kurkkasin heidän nettisivujaan, mutta yritys ei valmista hammasharjoja. Lapsille kyllä varmasti kelpaisi myös muumihammasharjat! 

 


Kolme suurta ruokarakkauttani ja kaikki yhtä terveellistä. 

Kävimme myös täydentämässä munavarastoja ja ostamassa leipää sekä jauhelihaa lähiluomutilalta, josta kirjoittelin aikaisemmin.  Muutimme uuteen kotiimme viitisen kuukautta sitten ja tuolloin meille tuli uusi keittiö ja uudet kodinkoneet. Ensimmäinen kodinkone pamahti jo nyt rikki. Liesi sanoi sopimuksensa irti tältä erää ja aikalailla huonoon aikaan. Valmistan itse pojalleni kaikki ruoat ja ne tietenkin loppuivat pakkasesta juuri samaan aikaan kun liesi meni rikki. Poikani makuun ei sovi syystä tai toisesta valmisruoat, joten olen saanut olla todella innovatiivinen ruoanlaiton suhteen lieden rikkimenemisen jälkeen. Poika syö kyllä kaikkia hedelmä- ja marjasosoite valmiina, mutta ei mitään varsinaista ruokaa. 

Savossa elämä on sen verran lupsakkaa, että kun korjaaja tuli paikalle niin hän ilmoitti, että varaosien saaminen voipi mennä tuonne huhtikuun puoleen välliin tai sinne jonnekin. Sinne jonnekin? Eli siis minne jonnekin? Nyt vain sitten arvaillaan milloin liesi taas toimii ja tehdään ruokaa pelkästään uunissa. Menee pääsiäismenukin kokonaan uusiksi. 
Kokkasin pojallani hänen herkkuaan, kanaa ja kasviksia riisin kanssa. Kaikki raaka-aineet uuniin ja sauvasekoittimella sileämmäksi kypsymisen jälkeen. Hyvin maistui pojalle ja nyt on taas useammaksi päiväksi ruoat pakkasessa.
Hampaiden peseminen on lähtenyt meillä hienosti käyntiin. Poika antaa pestä hampaansa reippaasti ja ilmeisesti hammastahna on sen verran hyvän makuista, että sitä laittaa mieluisasti suuhun jo maun takia. Maku on kuulema lasten valitsemaa. 

Minua huvittaa kun poikani leikkii aina mitä ihmeellisimmillä asioilla. Olen ostellut hänelle joitakin leluja ja yleensä ne nököttävät vain lattialla. Parhaat leikit syntyvät aivan muilla jutuilla kuin leluilla. Eilen hassuimmat leikit leikittiin uudella hammastahnapurkilla. Välillä olemme leikkineet kokonaisia päiviä pakastepurkkien kansilla, äitin selfietikulla sekä paistinlastoilla. Ei ole kalliit huvitukset meidän pikkuitikalla! 


Hammastahna piti saada autonkin kyytiin. 


Ja ruokapöytään. 


Leppoisaa päivää toivottaa Hugo ja Mister D! Ajelkaa varovasti pääsiäisliikenteessä! Ja muistakaa edellisen postauksen arvonta! Arvonnassa 50 euron suuruinen lahjakortti Ole Hyvä Luonnontuotteen verkkokauppaan. Arvonta on voimassa 7.4 saakka. 


1 kommentti:

  1. Kotimaiset pähkinät ja riisi... Tuli mieleeni, että riisille hyvä kotimainen vaihtoehto on ohra. Lisäkeohraa on monenmoista; lyhyellä ja pitemmällä keittoajalla ja mukavasti täysjyvänä. Esim. http://www.raisionkeittokirja.fi/raision-tuotteet/viljalisakkeet/torino-taysjyvaohra?reid=6411200103516

    Ja vaatteista kun on ollut puhetta, niin lapsille mukavat merkit on Marlon (http://www.marlon.fi/) ja Höö (http://www.5hop.fi/). Marlonilla on ainakin tosi kiva tuo pupukuosi ja hyvänlaatuisia ovat. Höön tuotteita on vasta tulossa kokeiluun, mutta ovat ainakin kivan näköisiä. Ja sieltä voi löytyä jotain mammellekin :)

    VastaaPoista